Arbejds- og ansættelsesret

I podcasten Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer  bliver du holdt ajour indenfor alle aspekter af det arbejds- og ansættelsesretlige område.  

 

I 10 podcastafsnit dykker eksperterne Natalie Videbæk Munkholm og Maria Reimer Rasmussen ned i de emner, der rør sig inden for det arbejds- og ansættelsesretlige område, og holder dig opdateret på nyeste retspraksis, nye lovgivningsinitiativer og nyt fra EU-domstolen.  

 

10 KURSUSPOINT 

Podcasten er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet som efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige og giver 10 kursuspoint.  

  

Tryk her for at tilmelde dig podcasten Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer. 

  

OM EKSPERTERNE 

Natalie Videbæk Munkholm er ph.d. og lektor ved Århus Universitet og anerkendt som en førende ekspert indenfor det arbejds- og ansættelsesretlige område. Hun anvendes i stort omfang som oplægsholder på konferencer og citeres hyppigt i medierne. Natalie Videbæk Munkholm er bredt funderet i arbejds- og ansættelsesretten, herunder de EU-retlige perspektiver af denne, og har et stort antal publikationer bag sig. Hun er desuden ekspert i EU-kommissionens ansættelsesretlige netværk og udtaget på Arbejdsrettens opmandsliste.    

 

Maria Reimer Rasmussen er højt specialiseret indenfor det arbejds- og ansættelsesretlige område. I kapacitet af advokat har hun repræsenteret både arbejdsgivere, men i de senere år primært lønmodtagere i en lang række sager ved arbejdsretten, faglig voldgift, Afskedigelsesnævnet og de civile domstole. Maria Reimer Rasmussen er ph.d. og har flere publikationer bag sig, senest bogen Seksuel chikane på arbejdspladsen, 2023, Djøf Forlag.  


Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer - Episodebeskrivelser

Episode 1

I første episode af Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer gennemgår Videbæk og Reimer retspraksis fra januar (og december). De nørder månedens tema "Arbejdstid" og så finder de ud af, hvad Videbæk hedder til fornavn.

Episode 2

I denne episode af Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer er månedens tema ligeløn. Videbæk og Reimer dykker ned i kendelse af 9. februar 2024 (Novozymes-kendelsen), der med udvidet formandskab behandlede spørgsmålet om, hvad der udgør arbejde af samme værdi. Også bliver de i øvrigt enige om, at de ikke er nogle sure damer fra 70'erne:-) Men før de når til månedens tema slår de både en krølle omkring forrige måneds tema om arbejdstid og så gennemgår de udvalgt retspraksis fra måneden, der er gået.

Episode 3

I tredje episode af Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer bliver der talt godtgørelse til fleksjobbere til den helt store guldmedalje. Videbæk kaster sig ud i et sandt EU-doms maraton. Månedens tema er deltid - måske blæser der nye vinde over den danske overarbejdsbetalingsmodel? Og så viser det sig, at Videbæk taler et særdeles glimrende bornholmsk.

Episode 4

”Ni ubora bora wa kibinadamu unapoweza kuwachangamsha wengine na ninahisi mwenye bahati sana kwamba unanichangamsha”

Et google translate swahili-citat, der betyder:

”Det er den fineste menneskelige egenskab, når man kan heppe på andre og jeg føler mig så heldig, at du hepper på mig.”


I 4. episode af ”Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer” er endnu en 120-sygedagssag på tapetet. Østre Landsret har taget stilling i en sag om bortvisning af en ordblind medarbejder, der lavede perlekæder i arbejdstiden og så har Arbejdsretten haft travlt med afsigelsen af hele 3 afgørelser. Månedens tema rammer - stik imod Reimers løfte til lytterne i sidste episode – lige durk ned i ligestillingsreguleringen: Månedens tema er seksuel chikane.

Episode 5

I 5. episode af ”Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer” analyserer værterne Østre Landsrets dom af 19. marts 2024 om godtgørelse ved en funktionærs egen ophævelse af ansættelsesforholdet. Videbæk er begejstret for den nærmest EU-domstols-agtige systematik, der anvendes i FV2023-1284, men mere end noget andet retter begejstringen sig mod det forhold, at ærkejysk terminologi har fundet vej til kendelsens præmisser. Østre Landsret afsagde den 24. april 2024 dom i 2 vikarsager og derfor er månedens tema selvfølgelig vikarer og midlertidighedsbegrebet i vikarlovens § 1. Og så har Reimer problemer – store problemer – med at få Videbæk til at afslutte denne måneds podcast på en fornuftig måde.

Episode 6

I 6. episode af ”Arbejds- og ansættelsesret med Videbæk og Reimer” analyserer værterne Højesterets dom af 12. juni 2024 om godtgørelse i anledning af, at en virksomhed afskar en fleksjobber fra at søge en stilling som mystery shopper. Der er en spændende faglig voldgiftskendelse om tidsbegrænset ansættelse og omplaceringspligt på tapetet og så har EU-domstolen været på banen med nyt om sanktionsformen ved misbrug af tidsbegrænset ansættelse. Månedens tema er forskelsbehandlingsloven og handicapbegrebet. Varighedsbetingelsen bliver nørdet og her er stof til eftertanke – for hvis noget ikke er kort, er det så i virkeligheden langt og hvad er det egentligt for en bevisbyrderegel, der gælder i relation til den varighedsbetingelse? Videbæk stepdanser sig ud af episoden og Reimer tager en hurtig beslutning om at lave outro’en selv.

Episode 7

Åh åhhh - Videbæk har fået efterårssnue og episoden udkommer derfor på et senere tidspunkt. Beklager!

Udskydelsen af optagelsen åbner en gylden mulighed for dig. Værterne efterspørger nemlig inputs eller spørgsmål til månedens tema, der er ”AI i ansættelsesretten”.

Du er meget velkommen til at fremsende spørgsmål eller ønsker til gennemgang af retspraksis. Alle inputs kan sendes til JuraLyt@Juralyt.dk eller som en besked på JuraLyts LinkedIn. Du er også meget velkommen til at sende en lydbesked. Alle henvendelser anvendes i anonymiseret form medmindre andet er angivet i beskeden.

Share by: